Patrick Tonnard

“Inspired by patients, driven by science, guided by passion”

Dr. Patrick L. Tonnard behaalde in 1987 zijn doktersdiploma aan de Universiteit van Gent. Drie jaar lang was hij assistent-chirurg van professor Derom aan het UZ Gent, waarna hij assistent in de plastische chirurgie werd in Bordeaux (F) aan het Hôpital du Tondu. Tussen 1990 en 1993 opereerde hij als plastisch chirurg aan de zijde van professor Matton in het Gentse UZ. Daarna was hij zes maanden lang assistent van Dr. Ortiz-Monasterio in Mexico City. Uiteindelijk vestigde hij zijn praktijk in Gent.

Sinds 1994 is dr. Tonnard consulterend plastisch chirurg aan het Gentse AZ Sint-Lucas, assistent klinisch professor aan het UZ Gent, oprichter-vennoot van het Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie en in 2005 van het Medisch Centrum ’t Zwin in Oostburg (NL). In 2007 richtte hij samen met zijn vennoot Dr. Verpaele het Esthetisch Medisch Centrum 2 (E:MC²) op, een exclusief privaat chirurgisch centrum voor esthetische chirurgie in Sint-Martems-Latem.

Dr. Tonnard is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging van Chirurgen, van de Belgische en Nederlandse Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie, van de ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgeons) en de ASAPS (American Society of Aesthetic Plastic Surgeons). Tevens is hij benoemd tot Fellow of the Collegium Chirurgicum Plasticum en Diplomate of the European Board of Plastic Surgery.

Verder is dr. Tonnard auteur van een vijftigtal wetenschappelijke publicaties, presenteerde hij meer dan tweehonderd wetenschappelijke papers op nationale en internationale congressen en leverde hij tal van bijdragen voor wetenschappelijke artikels en boeken. Hij is een veel gevraagd spreker en moderator op internationale congressen en een autoriteit op het vlak van de chirurgische verjonging van het gelaat. Samen met dr. Verpaele ontwikkelde hij de revolutionaire MACS-lift, een minimaal invasieve facelifttechniek die streeft naar een maximaal, natuurlijk resultaat met vlug herstel en minimale verwikkelingen. Daarvoor geniet hij samen met dr. Verpaele een internationale reputatie. In 2004 en 2007 verschenen van hun hand twee wetenschappelijke boekdelen over die chirurgische techniek, geschreven voor plastisch chirurgen wereldwijd: The MACS-lift Short Scar Rhytidectomy, 2004, St Louis; en Short Scar Face-lifting, Operative Strategies and Techniques, 2007, St Louis.

Voor het grote publiek werkte dr. Tonnard mee aan het boek Van top tot teen – alles over plastische chirurgie van Hubert Tytgat en in 2000 publiceerde hij samen met journalist Laurens de Keyser Schone Schijn. Een wegwijzer in de plastische chirurgie.

In 2006 richtte dr. Tonnard samen met dr. Verpaele de vzw See and Smile (www.seeandsmile.com) op, een vereniging van Vlaamse plastische chirurgen en oogartsen die op geregelde tijdstippen chirurgische missies ondernemen naar minder ontwikkelde gebieden. Daar leveren ze elementaire plastische chirurgie (voornamelijk behandeling van gespleten lip en verhemelte) en oogheelkunde (voornamelijk behandeling van cataract). Zo werden al missies ondernomen naar Pnom Penh (Cambodja), Oaxaca (Mexico), Sagain (Myanmar) en Flores (Indonesië)

Alexis Verpaele

“De aanhouder wint”

Dr. Alexis Verpaele studeerde in 1988 af als doctor in de geneeskunde, chirurgie en verloskunde. In 1994 specialiseerde hij zich als algemeen chirurg onder professor Derom. Zijn opleiding plastische chirurgie genoot hij in Norwich (GB) en bij professor Monstrey aan het UZ Gent, van 1994 tot 1997. Van 1997 tot 1999 was hij staflid van de dienst voor Plastische Chirurgie van het UZ Gent.

Dr. Verpaele staat sinds 1999 mee aan het hoofd van het Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie in Gent en van het Medisch Centrum ’t Zwin in Oostburg (NL). Hij is benoemd tot Fellow of the Collegium Chirurgicum Plasticum en Diplomate of the European Board of Plastic Surgery. Daarnaast is hij consulterend plastisch chirurg aan het Gentse AZ Sint-Lucas en assistent klinisch professor aan het UZ Gent. In 2007 richtte hij samen met zijn vennoot dr. Tonnard het Esthetisch Medisch Centrum 2 (E:MC²) op, een exclusief privaat chirurgisch centrum voor esthetische chirurgie in Sint-Martems-Latem.

Samen met dr. Tonnard ontwikkelde dr. Verpaele de revolutionaire MACS-lift, een minimaal invasieve facelifttechniek die streeft naar een maximaal, natuurlijk resultaat met vlug herstel en minimale verwikkelingen. Daarvoor geniet hij samen met dr. Tonnard een internationale reputatie. In 2004 en 2007 verschenen van hun hand twee wetenschappelijke boekdelen over die chirurgische techniek, geschreven voor plastisch chirurgen wereldwijd: The MACS-lift Short Scar Rhytidectomy, 2004, St Louis; en Short Scar Face-lifting, Operative Strategies and Techniques, 2007, St Louis.

Dr. Verpaele is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging van Chirurgen, van de Belgische en Nederlandse Vereniging voor Plastische Reconstructieve en Esthetische Chirurgie, van de ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgeons) en de ASAPS (American Society of Aesthetic Plastic Surgeons). Hij is verantwoordelijk voor de Esthetische Chirurgie binnen de Belgische vereniging.

Hij is auteur van tal van wetenschappelijke publicaties over reconstructieve en esthetische chirurgie. Dr. Verpaele presenteerde op internationale congressen meer dan honderd papers over facelifting, borstvergroting, fillers en botox en leverde tal van bijdragen voor populaire en wetenschappelijke artikels.

In 2006 richtte dr. Verpaele samen met dr. Tonnard de vzw See and Smile (www.seeandsmile.com) op, een vereniging van Vlaamse plastische chirurgen en oogartsen die op geregelde tijdstippen chirurgische missies ondernemen naar minder ontwikkelde gebieden. Daar leveren ze elementaire plastische chirurgie (voornamelijk behandeling van gespleten lip en verhemelte) en oogheelkunde (voornamelijk behandeling van cataract). Zo werden al missies ondernomen naar Pnom Penh (Cambodja), Oaxaca (Mexico), Sagain (Myanmar) en Flores (Indonesië).

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVEND GESPREK